ForesTEEN

Projecte d'escolta a joves per a la innovació cultural

DURADA: 2023 - 2027

Compartir

'ForesTEEN' té com a objectiu innovar les ofertes culturals per a les properes generacions, mitjançant un camí d'observació participativa que experimenta amb diferents configuracions d'escolta. L'objectiu és entendre com un intercanvi amb adolescents pot estimular el "diàleg transgeneracional," que pot ser un impuls de la innovació.

Capitalitzant els vincles creats i les lliçons apreses en el projecte anterior 'CREA', tenim com a objectiu produir resultats formalitzats que puguin difondre un enfocament escalable i compartible. Aquesta innovació no només serà una transformació formal, sinó que també desencadenarà un procés destinat a renovar les oportunitats laborals en el sector cultural per tal que reflecteixin de manera més efectiva les habilitats dels joves.

Els joves han de sentir que l'oferta cultural els concerneix, per tal de trobar implicació i recuperar la confiança en la seva capacitat d'impactar en la societat. Això els permet passar de la desafecció a l'interès i la implicació, tant com a espectadors com a creadors/co-creadors de contingut. L'objectiu del projecte és reforçar la participació com a principi artístic i polític. Per a això, el procés comença amb compartir les eines necessàries per desenvolupar el pensament crític, i acaba amb el lliurament dels adolescents als responsables de les polítiques de guies reals per a la creació d'ofertes culturals inclusives i sostenibles.

Aquest enfocament del diàleg transgeneracional com a eina d'innovació es fa viral, creant una xarxa informal. Aquesta xarxa utilitza la capacitat dels joves i els curadors d'actuar com a ambaixadors, i el poder que té la veu dels joves per provocar un canvi de visió en els adults, per establir un espai de diàleg transgeneracional i fructífer a Europa. Com que es basa en interactuar amb les noves generacions, aquells ciutadans coneguts com la generació de Greta, 'ForesTEEN' considera les urgències imposades per la crisi ambiental com a qüestions prioritàries i el fil verd del projecte. Aquests ciutadans han demostrat ser els més idonis per despertar l'empatia i la innovació parlant sobre 'el futur del planeta' ja que és 'el seu' futur, i es senten part del mateix ecosistema.

PARTNERS

'ForesTEEN' implica 10 socis.

Set d'aquests tenen experiència establerta en la gestió de festivals i esdeveniments internacionals i formen part de la xarxa internacional ASSITEJ.

El soci principal és l'associació Segni d'infanzia de Mantova, amb experiència en processos de participació d'adolescents i en la gestió del 'Creative EU' gràcies a la seva experiència prèvia en 'TEEN'.

El soci anterior de TEEN Teatrecentrum,

ASSITEJ e.V. / Kinder- und Jugendtheaterzentrum (DE),

Menu Spaustuve / Arts Printing House (LT)

Stichting Jeugdtheater Amsterdam / Theater De Krakeling (NED),

Associació de Teatre per a Infants i Joves ASSITEJ Srbija (RS),

Théâtre Massalia (FR),

laSala (SP),

Altres socis significatius són una companyia de teatre amb experiència en processos de co-curació amb adolescents i el Consiglio Nazionale delle Ricerche (CNR) Itàlia. Compagnie22 i CNR han estat escollits per tenir un paper actiu d'observació, amb dos punts de vista diferents: Compagnie 22 des del punt de vista artístic, i CNR des del punt de vista científic.