Art i Centres Penitenciaris

Projecte impulsat per laSala i el Festival elPetit

DURADA: 2021 - 2024

Centres penitenciaris del projecte: Brians 2, Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad-Ras), Quatre Camins, Ponent

Compartir

El Centre de creació, exhibició, formació i recerca, laSala i el Festival elPetit creuen fermament en les Arts com a eina de transformació social i en el dret dels infants i joves a viure i alimentar-se de l’art en família, especialment aquelles privades de llibertat. Per aquest motiu, laSala i elPetit tenen la voluntat de consolidar els vincles artístics amb el sistema penitenciari català. A través del projecte "Art i Centres Penitenciaris", el Centre de creació i el Festival proposen la creació d’espais d’encontre artístic (espectacles i tallers) dins i fora dels Centres Penitenciaris així com la realització d’activitats transversals inclusives per tal d’acostar l’Art als pares i mares interns/es i treballar valors com la comunicació, l’autoestima i el respecte a través dels llenguatges artístics.

Així, el projecte té per objectiu fomentar moments de qualitat familiar així com reduir el grau de reincidència, enfortint els llaços i les relacions familiars gràcies al poder integrador i transformador de l’Art. El projecte que ja va arrancar l'any 2021 amb la implicació de 2 centres penitenciaris (Centre Penitenciari Brians 2 i Centre Penitenciari de Dones de Barcelona - Wad Ras). S'ha consolidat en les darreres edicions amb la participació també del Centre Penitenciari Quatre Camins. L'edició 2024 amplia el nombre de centre implicats amb l'ampliació de l'activitat al Centre Penitenciari de Ponent.

OBJECTIUS

  Universalitzar el dret de viure l'Art en família.
- Visibilitzar i desestigmatitzar la realitat de les famílies amb membres privats de llibertat. - Afavorir la no reincidència delictiva a través de l'enfortiment i arrelament dels vincles familiars.
-Fomentar experiències artístiques inclusives i espais de qualitat familiar amb els pares i mares interns/es i les seves famílies dins i fora del context penitenciari.

Activitats Art i Centres Penitenciaris