MAÑA

Manolo Alcántara (Catalunya)

6.5 €
Del dj. 15.05.25 al dv. 16.05.25 | 10:00 h
Durada: 60 minuts

Cicles escolars ESO
Gènere Cos i moviment
Tipus Espectacle
Comprar
Compartir

SINOPSI

MAÑA es la transmissió de coneixement d'un avi a un net, a través de la meva mirada proporcionant una mutació d'artesà a artista.

Espectacle-instal·lació, que gira al voltant de l'enginy, un atribut universal, atemporal i transversal, des d'una òptica artística i artesanal. Mostro el procés de construcció d'un arc gegant de caixes molt pesades utilitzant com premissa l'economia de l'esforç i del moviment, servint-me d'una tecnologia ancestral, però plena de vigència: la palanca, la politja, la roda,... Coreografiar una acció quotidiana com el muntatge d'una escenografia es converteix en el mateix espectacle, on l'artesania juga un paper imprescindible, convertint-se en protagonista principal, fugint de materials i eines intel·ligents per no limitar la meva eficàcia com artesà, a mig camí entre el coneixement i la intuïció.

El meu pare em va ensenyar a construir arcs, i MAÑA es la manera en què jo ensenyaria a construir-los al meu fill.

 

FITXA ARTÍSTICA

Idea, creació i direcció: Manolo Alcántara / Intèrprets: Manolo Alcántara i Joan Trilla/Adriano de Carvalho / Disseny escenografia: Manolo Alcántara / Construcció escenografia: Joan Trilla i Manolo Alcántara / Disseny i construcció vestuari: Rosa Solé / Arranjaments musicals: Joan Trilla / Disseny so: Oriol Planas / Gestió i producció: Clàudia Saez / Producció: Cia. Manolo Alcántara / Suport producció: La Destil·leria / Comunicació: Eva Romeu, Clàudia Saez / Distribució nacional: Portal71 / Distribució Catalunya i internacional: AlaPista / Amb el suport de: ICEC-Generalitat de Catalunya, l'IRL i l'INAEM Amb la col·laboració de: Kaldearete, La Colònia Vidal i Can Bach.

 

Dijous
15
mai
Des de
6.5 €
Entrades exhaurides
Divendres
16
mai
Activitats relacionades
Comprar
set-juny 2024-2025
Entrepensar el temps, una poètica col·lectiva
Rosa Llop (Catalunya)
dt. 18.02.25 | 10:00 h
laSala. Centre de creació d'Arts
Cicle Superior
Atelier
Escolar
Comprar
set-juny 2024-2025
Camí de les Arts
laSala (Catalunya)
Del dl. 03.03.25 al dv. 14.03.25
Plaça Sant Roc
Cicle Superior ESO
Espectacle
Escolar
Comprar
set-juny 2024-2025
Diàleg amb el pes
Manolo Alcántara (Catalunya)
dj. 15.05.25 | 15:00 h
Centre educatiu
ESO
Atelier
Escolar