Carta de compromís de laSala amb l'Educació

21.06.2023

Abans d'arrencar el vol...

Estimat equip docent,

Aquest any, l'equip de laSala i el Festival elPetit volem convidar-vos a emprendre el vol amb un únic objectiu: CELEBRAR CONJUNTAMENT!

Creiem fermament que amb la infància es pot parlar de tot i aquest any ho volem fer des de l'optimisme, l'emoció i el joc. Ens encantarà que ens acompanyeu a fer volar la imaginació per a descobrir el món des de l'alegria de celebrar la diferència, els desafiaments, les metes, el respecte i l'empatia. Tenim el desig i el compromís d'acompanyar-vos a començar aquest nou curs, amb tots els reptes que això significa. Sabem que el camí de l'ensenyament aquests últims temps no ha estat fàcil, però tenim la convicció que l'Art pot ser el millor company de viatge. Sobretot si podem gaudir-ne conjuntament: alumnat, mestres, artistes, escola i famílies.

En aquesta nova temporada ens proposem reforçar els ponts que estem construint en xarxa amb els diferents agents de la ciutat. Cada proposta artística estarà relacionada amb diferents recursos perquè pugueu ampliar l'univers artístic abans i després de cada espectacle. Comptarem amb la col·laboració de les Biblioteques Municipals de Sabadell que acompanyaran el vol amb guies de lectura. Així mateix, comptarem amb el suport de l'Institut Català de la Salut per parlar d'educació emocional i d'alimentació conscient. També continuem ampliant l'esperit crític amb debats pre i postfunció. A més, algunes de les propostes inclouen la possibilitat d'escollir activitats transversals que conviden a les famílies, perquè volem acompanyar-vos a enriquir els vincles entre família i escola.

Durant els últims 3 anys, els projectes europeus de recerca en els que hem estat involucrats ens han demostrat que l'Art té la capacitat de transmetre sense límits i és una eina d'integració per generar intimitat entre famílies, mestres, artistes i alumnes. També aquest curs, arrenquem el vol amb les primeres escoles ambaixadores de laSala, amb l'objectiu que l'alumnat pugui ser part dels processos creatius de les residències artístiques que acollim cada temporada.

Finalment, i amb la voluntat de creuar les fronteres entre Art i Educació, continuem volant amb el programa de formació Mestres Que Es Mouen que convida mestres i artistes a generar espais d’encontre artístic on explorar noves formes d’aprenentatge entre iguals a través de tallers, conferències i trobades professionals en el marc del Festival elPetit.

ActualitatVeure'n més